Data: 2011-04-24 21:31:49
Temat: Re: Jaka maszynka do miesa i dlaczego ?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 24 Apr 2011 23:26:12 +0200, Adam Płaszczyca napisał(a):
> Dnia Sun, 24 Apr 2011 13:13:32 -0700 (PDT), skorka napisał(a):
>
>> Ja tez ja mam, ale jestem niezadowolona jedynie
>> z tego, ze noze, ktore do niej dokupuję i sitka zbyt szybko sie tepia.
>> Wystarczy, ze przemiele kilogram lopatki
>> ze trzy razy i po nozyku. Owszem ma sile, maszynka pcha
>
> Wiesz, je się ostrzy. Poza tym to są sprzęty AGD, a nie do przemysłu
> mięsnego...
Kilogram łopatki to nie przemysł.
A ostrzenie 1 sitka i 1 noża (za komplet) kosztuje u nas 15-20 złotych.
Paranoja. Kupiłam sobie taką płaską ostrzałkę w Lidl'u i sama ostrzę,
ręcznie. Przy moich masarskich wyczynach wydałabym kupę kasy na to
ostrzenie w punkcie ślusarskim.
|