Data: 2015-02-14 21:09:52
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Feb 2015 20:01:15 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-14 o 19:37, XL pisze:
>>
>>> Patelnia nie ma znaczenia. Jeżeli nie chcesz aby się przypalało to od
>>> czasu do czasu poruszaj smażonymi rzeczami, w ten sposób nic się nie
>>> przypali ani nawet nawet nie odbarwi.
>> No i ważne - trzeba mięso kłaśćna dobrze rozgzraną patelnię - i tu się
>> przyda "próba soli".
>
> Tak, a zaraz po położeniu dodatkowo potrząsnąć patelnią aby nie
> przywarło. Za jakiś czas znowu potrząsnąć, potrząsnąć także po
> przewróceniu mięsa na drugą stronę, i nic nie ma prawa się przypalić.
Dokładnie :-)
|