Data: 2015-02-16 10:04:54
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-15 o 23:43, Anai pisze:
>
>>
>> Tak, i na dodatek długo osuszam, a mimo to tak to smażenie zniechęca że
>> choć w smaku takie fileciki są bardzo dobre to już przestałem je
>> kupować.
> Filet z mintaja (mrożony) w smaku jest cokolwiek średni, a po
> rozmrożeniu nie dość, że smaku niewiele, to jeszcze i fileta :D
> ... albo na odwrót - nieważne.
> Problem z przywieraniem też miewam i tak naprawdę trudno mi wyczuć
> czym spowodowany, bo:
>
> - nierozmrożony - przywiera prawie zawsze.
> - rozmrożony, osuszony (i rzecz jasna w panierce) + rzucony na dobrze
> rozgrzany tłuszcz też czasem przywiera -_-;
>
> ... a tak w ogóle w temacie mrożonych ryb polecam polędwicę z dorsza
> (w tesko czasem jest) - najlepsza mrożona ryba jaka do tej pory
> jadłam, o dziwo nawet świeży (czyt. "nie mrożony", a nie "wczoraj
> złowiony") dorsz aż tak bardzo mi nie smakuje ;)
>
Jako mrożony (i rozmrożony) filet z dorsza też przywiera, w trochę
mniejszym stopniu niż mintaj, ale przywiera.
|