Data: 2015-02-16 13:35:09
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2015 01:32:39 +0100, animka napisał(a):
> W dniu 2015-02-15 14:30, krys pisze:
>> Wiesiaczek wrote:
>>
>>
>>> Tymczasem zagłębienia skutecznie uniemożliwiają ścięcie wierzchniej
>>> warstwy białka bez ścięcia żółtka, co jest skrajnie naganne.
>>> Bo wtedy albo mamy gluty na talerzu albo ścięte żółtko.
>>
>> E tam, wystarczy:
>> a) na chwilę przykryć patelnię pokrywką
>> lub
>> b) przewrócić jajko do góry dnem też na chwilę
>> Uzyskujemy piękne jajo sadzone.
>
> Ja nie przerzucam jajka na drugą stronę. Nie lubię upieczonego.
>
> --
> animka
Ja też. Pod koniec smażenia przykrywam na chwilę, żeby wierzch lekko się
ściął od pary. Nie lubię jajek a la podeszwa...
|