Data: 2015-02-16 17:12:08
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2015 16:57:43 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-16 o 13:41, XL pisze:
>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:04:03 +0100, Trybun napisał(a):
>>
>>> Tłuszcz rozgrzany mocno, a panierka to tylko mąka pszenna. I żeby nie
>>> było, pierwsza porcja ładnie się usmaży, jednak następne już nie. Tak
>>> sobie myślę że pewnie w trakcie smażenia wydziela sie filetów jakiś
>>> składnik który przywiera do dna i uniemożliwia normalne smażenie
>>> następnych porcji.
>> Woda. jJednak. Tłuszcz się schładza. Przed połozeniem każdej następnej
>> porcji ryby odczekaj aż tłuszcz się ogrzeje do właściwej temp. - będzie bez
>> bąbli.
>
> Raczej nie w tym problem, tłuszcz jest rozgrzany.
No to ryba za zimna. A jeśli nie to, to coś innego robisz nie tak. Ze wa
arzy w życiu mi się ryba rozpadła, ale to były ewidentne błędy u mnie, z
pośpiechu.
|