Data: 2015-02-16 21:10:04
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Piotr" <p...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Trybun" <i...@j...ru> napisał w wiadomości
news:54e1b2a2$0$2174$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2015-02-15 o 23:43, Anai pisze:
>>
>>>
") dorsz aż tak bardzo mi nie smakuje ;)
>>
>
> Jako mrożony (i rozmrożony) filet z dorsza też przywiera, w trochę
> mniejszym stopniu niż mintaj, ale przywiera.
Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
Koniec problemu z przywieraniem.
Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną skórą
kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie przyklejona
do dna patelni.
Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem się,
ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
Piotr
|