Data: 2015-02-16 21:57:43
Temat: Re: Odp: Odp: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2015 21:46:27 +0100, @ napisał(a):
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1ahgu97rn564y$.4yvxlt4jp653.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 16 Feb 2015 21:32:39 +0100, @ napisał(a):
>>
>>> Smakowo tez pewnie ciekawsze niz ryba na parze.
>>
>> Zależy, jaka ryba - np łosoś ewidentnie najlepszy jest gotowany na parze,
>> bo smażony to już nie ta delikatność, robi się suchy.
>
> Za lososiem niespecjalnie przepadam, wiec nie eksperymentuje z ta ryba,
> natomiast poledwica z dorsza na parze to poezja smaku :)
To gdzie Ty ją kupujesz? Przypomnij proszę, bo chyba nie znajdę w tutejszym
gąszczu.
> Jednak nie kazda
> ryba przyrzadzona na parze jest dla mnie zjadliwa - "gorsze" gatunki
> zdecydowanie wole w wersji smazonej.
>
Na parze dla mnie tylko łosoś - inne ryby "z pary" zbyt zajeżdżają
"rybskiem", więc wolę je smażone. Taki łosoś jesli zostanie, to i na zimno
jest świetny, do chleba - można smarować nim chleb jak masłem.
|