Data: 2015-02-17 03:58:55
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-16 21:32, @ pisze:
>
> Użytkownik "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> napisał w wiadomości
> news:slrnme4jv1.r8v.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>> Pan Piotr napisał:
>>
>>> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
>>> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
>>> Koniec problemu z przywieraniem.
>>> Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną
>>> skórą kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie
>>> przyklejona do dna patelni.
>>> Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem
>>> się, ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
Dobry pomysł, tylko czy ten papier się nie zapali?
Niedawno pokazywali jakies przedszkole u dzieciakow bijących kotlety
schabowe.
Na te kotlety miały położoną folię. Ja sama nigdy na ten pomysł nie
wpadłam i mialam ściany i blaty potem zbryzgane, więc bicie kotletów
napawało mnie trwogą.
Teraz dzieki tym dzieciakom nie narobię chlewu na sobie i na ścianach.
--
animka
|