Data: 2015-02-17 09:45:32
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 09:21, bbjk pisze:
>
> Nie mam pojęcia, co z nią, bazą dla mnie jest przepis Julii Child.
> Koniak podkręca smak, jeśli go nie ma, to nawet i odrobina wódki
Brandy może być?
> , ale o skórce z grapefruita pierwsze słyszę. Kluczowy w tym smaku
> koper jest i świeżość łososia. Dodaję czasem odrobinę soku i skórki z
> cytryny dla aromatu, ale nie jest to warunkiem niezbędnym.
> Zaraz poszukam przepisu, wg którego robiłam na początku, teraz już z
> głowy.
> http://www.food.com/recipe/julia-childs-traditional-
gravlax-119184
>
> Jest o wiele lepszy od wędzonego, bez porównania, no i tańszy. Ciekawa
> jestem opinii po zrobieniu.
Spróbuję na razie na mniejszym kawałku.
BTW Mam pytanie - czy sól morska jest tak samo trwała jak zwykła sól
kamienna? Mam w lodówce w woreczku taką sól (prawdopodobnie). Jest
brunatna, w kryształkach. Od początku była taka jakby lekko wilgotna,
dlatego od razu włożyłam ją do lodówki. Zastanawiam się, czy po kilku
latach jeszcze można ją spożyć.
Ewa
|