Data: 2015-02-17 12:33:39
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 11:54, Trefniś pisze:
>
> Ewa, zastanów się, co Ci przeszkadza odrobina wilgoci w soli?
Ależ mnie w ogóle nie przeszkadza!
>
> Suszenie w piekarniku z funkcją grillowania jest zwyczajnie pozbawione
> sensu, a może zmienić skład
> owej soli - w końcu to temp. rzędu 200 stopni powierzchniowo!
>
> Pogooglaj, ile jest różnych rodzajów soli. Nie wiadomo, jaką dostałaś
> w prezencie.
> Warzonej grillowanie pewnie nie zaszkodzi, ale czy himalajskiej,
> hawajskiej, albo z ziołami - za to nie ręczyłbym.
>
> Nie posądzajcie mnie o perfidne reklamiarstwo - to ma być tylko
> informacja, jaka masa różnych soli występuje na rynku:
>
> http://retrosetaste.blogspot.com/2010/11/la-sal-gall
ery-wizyta-konieczna.html
>
>
> Jeśli ta sól to prezent - raczej nie jest banalną kuchenną.
> Sól najłatwiej wysuszyć, wkładając do pojemnika trochę ryżu. Smaku nie
> zmieni, a skutecznie pochłonie nadmiar wilgoci.
Później zerknę do linka i może wrzucę fotkę tej mojej soli, to może ktoś
ją rozpozna. ;)
Ewa
>
>
>
|