Data: 2015-02-17 14:36:37
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-16 o 21:10, Piotr pisze:
>
>> Jako mrożony (i rozmrożony) filet z dorsza też przywiera, w trochę
>> mniejszym stopniu niż mintaj, ale przywiera.
>
> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
> Koniec problemu z przywieraniem.
> Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną skórą
> kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie przyklejona
> do dna patelni.
> Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem się,
> ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
>
> Piotr
Ale w ten sposób nie da się rybki przypiec. Ale sam sposób smażenia z
papierem wydaje się być ciekawy przy innych potrawach.
|