Data: 2015-02-17 15:36:04
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 15:25, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> A oto i ona: http://images66.fotosik.pl/622/1ce6c71c9070db96.jpg
> O, jaka ładna kasza gryczana!
Też mi się tak skojarzyła, kiedy zobaczyłam ją na zdjęciu. Naprawdę jest
znacznie drobniejsza od kaszy gryczanej.
> PS: Szczerze mówiąc, bardziej mi to wygląda na sól kopalną, niż morską.
> Himalajska, albo nasza krajowa (też ma taki odcień).
Na zamknięciu woreczka (to taka taśma klejąca była) napisano fleur de
sel, stąd wywnioskowałam, że to musi być sól morska. Nasza raczej nie,
bo prezent był z zagranicy (jakaś paczuszka ze specjałami). Sól mogłaby
pochodzić z Morza Północnego - czy tam też się pozyskuje sól do celów
spożywczych?
Ewa
|