Data: 2015-02-17 19:54:31
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:54e310c8$0$1984$65785112@news.neostrada.pl...
> O to, że przestanie być słona się nie obawiam. Nie wiem natomiast, co
> w takiej soli morskiej oprócz soli może być. Krótko mówiąc - jaka jest
> zawartość soli w soli.
No jak to, nie wiesz? Będą tam kawałki dorsza albo krewetki...
W zależności od ceny ;-)
> Od początku wyglądała mi ona bowiem podejrzanie (jakieś takie brunatne w
> niej cząsteczki), zwłaszcza że tak do końca nie byłam pewna, co to w ogóle
> jest, bo nie kupowałam tego, a dostałam w prezencie.
Jak nazwa wskazuje, wysuszona/wykrystalizowana sół wprost z wody morskiej.
> Myślę, że do zamarynowania w niej łososia, to nawet nie ma potrzeby jej
> suszenia.
Zdecydowanie.
|