Data: 2015-02-17 15:47:43
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 15:36 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 2015-02-17 o 15:25, Jarosław Sokołowski pisze:
>> Pani Ewa napisała:
>>
>>> A oto i ona: http://images66.fotosik.pl/622/1ce6c71c9070db96.jpg
>> O, jaka ładna kasza gryczana!
>
> Też mi się tak skojarzyła, kiedy zobaczyłam ją na zdjęciu. Naprawdę jest
> znacznie drobniejsza od kaszy gryczanej.
>
>> PS: Szczerze mówiąc, bardziej mi to wygląda na sól kopalną, niż morską.
>> Himalajska, albo nasza krajowa (też ma taki odcień).
>
> Na zamknięciu woreczka (to taka taśma klejąca była) napisano fleur de
> sel, stąd wywnioskowałam, że to musi być sól morska. Nasza raczej nie,
> bo prezent był z zagranicy (jakaś paczuszka ze specjałami). Sól mogłaby
> pochodzić z Morza Północnego - czy tam też się pozyskuje sól do celów
> spożywczych?
Czyli "kwiat soli morskiej".
Ale to ciągle należy rozpatrywać - z jakiego regionu ta sól.
--
Trefniś
|