Data: 2015-02-17 12:31:54
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 11:43, Jarosław Sokołowski pisze:
> Zawartość soli w soli nie ma żadnego znaczenia w praktyce -- było tu o
> tym niedawno. Ktoś najwyżej może wywodzić z tych brunatnych w niej
> cząstek niskosodowość i dietetyczność ogólną. Ci, którzy cenią sobie
> sól morską, cenią sobie ją ze względu na zawartość dodatków (inni
> powiedzą: zanieczysczeń), niekoniecznie widocznych.
Nie chodzi mi o zawartość _soli_ w sensie "słoność". Interesują mnie
właśnie owe "zanieczyszczenia", czy nie są one czasami pochodzenia
organicznego, które mogłyby się przez te 2-3 lata zepsuć. W sumie tylko
tego dotyczyło moje pytanie.
Ewa
|