Data: 2015-02-17 11:47:52
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: masti <g...@t...hell>
Pokaż wszystkie nagłówki
animka wrote:
> W dniu 2015-02-16 21:32, @ pisze:
>>
>> Użytkownik "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> napisał w wiadomości
>> news:slrnme4jv1.r8v.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>> Pan Piotr napisał:
>>>
>>>> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
>>>> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
>>>> Koniec problemu z przywieraniem.
>>>> Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną
>>>> skórą kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie
>>>> przyklejona do dna patelni.
>>>> Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem
>>>> się, ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
>
> Dobry pomysł, tylko czy ten papier się nie zapali?
rozgrzeważ patelnię do 250 stopni?
zresztą można nawet gotować w papierowych garnkach
http://www.geekweek.pl/aktualnosci/157/hexapot---gar
nek-z-papieru
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
|