Data: 2015-02-17 09:21:39
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 09:05, FEniks pisze:
> Chętnie! Mój mąż mógłby jeść łososia na śniadanie, obiad i kolację dzień
> w dzień, więc każdy przepis mile widziany. Czy to o to chodzi:
> http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos
/gravlax/przepis.html ?
> Dlaczego akurat skórka z grejpfruta, to ma jakieś kluczowe znaczenie?
Nie mam pojęcia, co z nią, bazą dla mnie jest przepis Julii Child.
Koniak podkręca smak, jeśli go nie ma, to nawet i odrobina wódki, ale o
skórce z grapefruita pierwsze słyszę. Kluczowy w tym smaku koper jest i
świeżość łososia. Dodaję czasem odrobinę soku i skórki z cytryny dla
aromatu, ale nie jest to warunkiem niezbędnym.
Zaraz poszukam przepisu, wg którego robiłam na początku, teraz już z głowy.
http://www.food.com/recipe/julia-childs-traditional-
gravlax-119184
Jest o wiele lepszy od wędzonego, bez porównania, no i tańszy. Ciekawa
jestem opinii po zrobieniu.
--
B.
|