Data: 2015-02-17 08:45:16
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 08:22, FEniks pisze:
> Ja piekę 15 minut w termoobiegu 180st. Zazwyczaj w folii aluminiowej,
> ale zdarza się, że po prostu na blasze i nie jest suchy.
Często robię z grilla, też nie jest suchy, przeciwnie, bardzo dobry.
Ponieważ łosoś jest tłusty, nie dodaję już dodatkowego tłuszczu.
Najbardziej smakuje mi i nie tylko mnie gravlax, odkąd poznałam ten
sposób, robię niemal na okrągło, by zawsze był w lodówce do dyspozycji.
Zamiast cukru obecnego w przepisach daję trochę, nie za wiele, miodu,
tyle, by nie było czuć wyraźnej słodyczy. Może spróbujesz?
--
B.
|