Data: 2015-02-17 08:22:04
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-17 o 01:24, Pszemol pisze:
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:zcw4dkfmswzi.4leztivvsho5.dlg@40tude.net...
>> Jesli pieczony, to tylko w folii alu, wysmarowanej masłem
>> - inaczej będzie suchy jak tektura.
>
> E tam, za długo trzymasz go pewnie w piekarniku.
Ja piekę 15 minut w termoobiegu 180st. Zazwyczaj w folii aluminiowej,
ale zdarza się, że po prostu na blasze i nie jest suchy. Przed
pieczeniem skrapiam lekko oliwą, posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
Solić łososia dużo nie trzeba, bo bardzo łatwo go przesolić.
Ewa
|