Data: 2015-02-16 22:03:16
Temat: Odp: Odp: Jaką patelnię lupić?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> napisał w wiadomości
news:slrnme4m3j.333.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>@ pisze:
>
>>>> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
>>>> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
>>>> Koniec problemu z przywieraniem.
>>>> Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną
>>>> skórą kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie
>>>> przyklejona do dna patelni.
>>>> Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem
>>>> się, ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
>>>
>>> Czyli musi być kucharz z papierami. Nie od dziś wiadomo,
>>> że bumaga jest najwazniejsza.
>>
>> Niekoniecznie :)
>> Knorr wypuscil jakas nowa serie "fix-ow" z papierowymi torebkami,
>> w ktorych umieszcza sie przyprawione mieso i w takiej "kieszonce"
>> rzuca na patelnie. Podobno bardzo smaczne i proste w obsludze.
>> Rodzina mi zakupila do wyprobowania "soczystego kurczaka z patelni
>> w naturalnej przyprawie z czosnkiem", ale jeszcze nie mialam okazji
>> skorzystac - pewnie wyprobuje w jakiejs naglej potrzebie. Jednak
>> sam pomysl z odizolowaniem ryby od patelni, papierem do pieczenia
>> wydaje mi sie niezlym panaceum na rozpadajace sie rozmrozone platy.
>
> Pieczenie ryby w pergamienie, to rzecz mi znana od dawna. Ale żeby
> tak rybę albo kurę na patelnie w kopercie, jak do skrzynki pocztowej
> -- to żem na to nie wpadł. Jakiś sens w tym jest. Trzeba spróbować.
Byc moze z ryba (dorsz) sprobuje jutro. Jezeli mi sie uda tego dokonac,
napisze jak wyszlo :)
>
>> Smakowo tez pewnie ciekawsze niz ryba na parze.
>
> W dzieciństwie śmieszyła mnie nazwa potrawy "ryba z wody". No bo
> z czego ma być ryba, jak nie z wody?
>
> Jarek
No ale wiesz, niektorzy preferuja rybe z gotowanej wody :)
Zwykle dietetycy :)
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|