Data: 2015-02-16 21:32:39
Temat: Odp: Jaką patelnię lupić?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> napisał w wiadomości
news:slrnme4jv1.r8v.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pan Piotr napisał:
>
>> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
>> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
>> Koniec problemu z przywieraniem.
>> Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną
>> skórą kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie
>> przyklejona do dna patelni.
>> Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem
>> się, ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
>
> Czyli musi być kucharz z papierami. Nie od dziś wiadomo,
> że bumaga jest najwazniejsza.
>
> --
> Jarek
Niekoniecznie :)
Knorr wypuscil jakas nowa serie "fix-ow" z papierowymi torebkami, w ktorych
umieszcza sie przyprawione mieso i w takiej "kieszonce" rzuca na patelnie.
Podobno bardzo smaczne i proste w obsludze. Rodzina mi zakupila do
wyprobowania "soczystego kurczaka z patelni w naturalnej przyprawie z
czosnkiem", ale jeszcze nie mialam okazji skorzystac - pewnie wyprobuje w
jakiejs naglej potrzebie. Jednak sam pomysl z odizolowaniem ryby od patelni,
papierem do pieczenia wydaje mi sie niezlym panaceum na rozpadajace sie
rozmrozone platy. Smakowo tez pewnie ciekawsze niz ryba na parze.
Pozdrowienia
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|