Data: 2015-02-16 16:57:43
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-16 o 13:41, XL pisze:
> Dnia Mon, 16 Feb 2015 10:04:03 +0100, Trybun napisał(a):
>
>> Tłuszcz rozgrzany mocno, a panierka to tylko mąka pszenna. I żeby nie
>> było, pierwsza porcja ładnie się usmaży, jednak następne już nie. Tak
>> sobie myślę że pewnie w trakcie smażenia wydziela sie filetów jakiś
>> składnik który przywiera do dna i uniemożliwia normalne smażenie
>> następnych porcji.
> Woda. jJednak. Tłuszcz się schładza. Przed połozeniem każdej następnej
> porcji ryby odczekaj aż tłuszcz się ogrzeje do właściwej temp. - będzie bez
> bąbli.
Raczej nie w tym problem, tłuszcz jest rozgrzany.
|