Data: 2015-02-19 13:45:20
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś wrote:
> W dniu .02.2015 o 13:12 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>
>> Trefniś wrote:
>
> (..)
>
>>> Jeśli za czasów "radosnej" komuny, to ja raczej pamiętem te kostki z
>>> lodówki - nie zamrażalnika.
>>
>> Zdecydowanie później. Za współczesnej komuny. Przy okazji poszukam w
>> zamrażarach z ciekawości.
>
> Raczej nie kupuj :)
No weź, ja se tylko poogladam, czy jeszcze jest.
>
>> Dla mnie mięso mielone nie istnieje, kupuję na targu od lokalnego
>> rzeźnika w
>> postaci "kilo łopatki z tłuszczykiem poproszę".
>
> Dlatego też nawet namawiałem wręcz do przedstawienia własnych doświadczeń.
> Ale IMHO porządna chemia nawet takie banały jak powtórne mrożenie potrafi
> załatwić :)
>
> Oczywiście u mnie też wyłącznie w domu mielone z kawałka, który wybierzemy
> w sklepie.
> Opcja "proszę zmielić mi ten kawałek" też nie jest najlepsza - po każdym
> mieleniu w sklepie maszynki nie myją...
Sera krojonego w sklepie też nie kupuję z powodów j.w.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|