Data: 2007-03-05 11:14:57
Temat: Re: Jaka surówka do zrazów?
Od: "Kulinarny.Net" <p...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Do potraw duszonych z mięsa wołowego najwłaściwszym dodatkiem są buraczki
zasmażane.
Buraczki zasmażane
Składniki:
a.. 60 dag buraków
b.. 1 średnia cebula
c.. 1-1,5 łyżki maki pszennej
d.. 1-2 łyżki masła
e.. 1/3 szklanki śmietany
f.. sok z cytryny, cukier, sól
Wykonanie:
Buraki umyć, zalać wrzącą wodą, przykryć i ugotować. Przestudzić i obrać,
zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać,
podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zasmażyć. Wymieszać z burakami, do smaku
dodać sól, cukier, sok z cytryny, zagotować. Na końcu można wlać śmietanę.
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "Szpilka" <s...@s...pl> napisał w wiadomości
news:es9709$dr4$1@node4.news.atman.pl...
> Zrazy wołowe, zawijane, z wędzonym boczkiem i ogórkiem kiszonym.
> Jaka do tego będzie pasowała surówka?
>
> Sylwia
|