Data: 2006-03-13 15:41:10
Temat: Re: Jaki olej do smażenia?
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"jureq" <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> wrote in message
news:dv418k$3sb$1@opal.futuro.pl...> Zapachu i smaku rzepakowego ostanio
jakoś nie znoszę ;)
> Oliwa z oliwek zbyt droga.
> Więc czego można używać do smażenia? Słonecznikowy? Sojowy?
Poszukaj sobie w archiwum tej grupy - google | grupy dyskusyje |
pl.rec.kuchnia - byla mowa o roznych olejach i ich wlasciwosciach. W
skrocie - rozne oleje nadaja sie do smazenia w roznych temperaturach. a wiec
co chcesz smazyc i w jakiej temperaturze powinno byc czynnikiem wiadacym w
wyborze rodzaju oleju. Oliwa z oliwek akurat nadaje sie do smazenia w
niskich temperaturach.
--
><eM eL><
|