Data: 2010-08-14 20:28:23
Temat: Re: Jaki sos?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Aug 2010 17:47:57 +0200, lemonka napisał(a):
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:i46a2l$mkt$1@inews.gazeta.pl...
>> Przyprawiłam duży filet z indyka solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, i
>> imbirem, włożyłam do środka brzoskwinie i upiekłam w piekarniku. I teraz
>> chciałabym na bazie płynu, który wyciekł z pieczenia zrobić jakiś pasujący
>> do tego sos. W ostateczności po prostu zagęszczę mąką, ale może macie
>> jakieś ciekawe pomysły? Brzoskwini jeszcze trochę mi zostało.
>>
> Brzoskwinię ugotowaną na miękko zmiksuj z marchewką, też ugotowaną albo z
> surowym pomidorem, przetrzyj przez sitko. Wystarczy potem podprawić odrobiną
> (kroplą) musztardy i imbiru z dodatkiem dowolnego innego zioła i zagęścić:
> zredukować albo zaklepać mąką.
Jeśli już, to tylko ziemniaczaną. Zwykła mąka do owocowego sosu? - ble.
|