Data: 2014-10-30 17:27:54
Temat: Re: Jakie jabłka to racuchów
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.10.2014 o 16:53, XL pisze:
> Dnia Thu, 30 Oct 2014 16:28:20 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>
>> Dla mnie to niczego nie zmienia, chyba jestem zbyt ortodoksyjnie
>> nastawiony i uważam na ten przykład, że racuchy z bananem nie są typowo
>> polskim, tradycyjnym daniem :)
>
> Jakimś tam daniem są, ale na pewno nie polskim. Dla mnie banan to
> generalnie podły dodatek do ciasta i w ogóle na ciepło, jego smak i aromat
> "na ciepło" mnie odpycha.
No to tu się nie zgodzę:)
Banan (ale też ananas) w cieście jest bardzo smacznym deserem. Zrobiony
podobnie jak jabłko w cieście, posypany cukrem pudrem... sama słodycz :)
Ponadto jestem amatorem banana z grilla. Co prawda podczas grillowania
szybko traci ładny, żółty kolor i zmienia się w czarne takie coś, ale
potem rozcięty i wyjadany łyżeczką jest przysmakiem:)
No, ale ja w Afryce chowany
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|