Data: 2014-10-30 17:35:59
Temat: Re: Jakie jabłka to racuchów
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 30 Oct 2014 17:27:54 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
> W dniu 30.10.2014 o 16:53, XL pisze:
>> Dnia Thu, 30 Oct 2014 16:28:20 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>>
>>> Dla mnie to niczego nie zmienia, chyba jestem zbyt ortodoksyjnie
>>> nastawiony i uważam na ten przykład, że racuchy z bananem nie są typowo
>>> polskim, tradycyjnym daniem :)
>>
>> Jakimś tam daniem są, ale na pewno nie polskim. Dla mnie banan to
>> generalnie podły dodatek do ciasta i w ogóle na ciepło, jego smak i aromat
>> "na ciepło" mnie odpycha.
>
> No to tu się nie zgodzę:)
> Banan (ale też ananas) w cieście jest bardzo smacznym deserem. Zrobiony
> podobnie jak jabłko w cieście, posypany cukrem pudrem... sama słodycz :)
Może taki nie całkiem dojrzały się nada, ale dojrzałe rozpływają się w
paciaję... Nie nie, aromat mi nie pasuje, smak jeszcze ujdzie. Próbowałam
sobie przetłumaczyć, że większość lubi, znaczy dobre - ale nic z tego :-))
> Ponadto jestem amatorem banana z grilla. Co prawda podczas grillowania
> szybko traci ładny, żółty kolor i zmienia się w czarne takie coś, ale
> potem rozcięty i wyjadany łyżeczką jest przysmakiem:)
> No, ale ja w Afryce chowany
Ja w Polsce, tom śliwczano-jabłczana, surowo i ciastowo :-)
|