Data: 2014-10-30 18:08:01
Temat: Re: Jakie jabłka to racuchów
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.10.2014 o 17:35, XL pisze:
> Dnia Thu, 30 Oct 2014 17:27:54 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>
>> W dniu 30.10.2014 o 16:53, XL pisze:
>>> Dnia Thu, 30 Oct 2014 16:28:20 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>>>
>>>> Dla mnie to niczego nie zmienia, chyba jestem zbyt ortodoksyjnie
>>>> nastawiony i uważam na ten przykład, że racuchy z bananem nie są typowo
>>>> polskim, tradycyjnym daniem :)
>>>
>>> Jakimś tam daniem są, ale na pewno nie polskim. Dla mnie banan to
>>> generalnie podły dodatek do ciasta i w ogóle na ciepło, jego smak i aromat
>>> "na ciepło" mnie odpycha.
>>
>> No to tu się nie zgodzę:)
>> Banan (ale też ananas) w cieście jest bardzo smacznym deserem. Zrobiony
>> podobnie jak jabłko w cieście, posypany cukrem pudrem... sama słodycz :)
>
> Może taki nie całkiem dojrzały się nada, ale dojrzałe rozpływają się w
> paciaję... Nie nie, aromat mi nie pasuje, smak jeszcze ujdzie. Próbowałam
> sobie przetłumaczyć, że większość lubi, znaczy dobre - ale nic z tego :-))
>
>> Ponadto jestem amatorem banana z grilla. Co prawda podczas grillowania
>> szybko traci ładny, żółty kolor i zmienia się w czarne takie coś, ale
>> potem rozcięty i wyjadany łyżeczką jest przysmakiem:)
>> No, ale ja w Afryce chowany
>
> Ja w Polsce, tom śliwczano-jabłczana, surowo i ciastowo :-)
Ależ mi też te smaki nie są obce, znam polską wieś, znam też miasto. Jak
się zastanowię, to
możemy rozmawiać o potrawach z połowy świata, ale o tym już przy innej
okazji, bo robi się OT :)
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|