Data: 2012-11-12 20:34:00
Temat: Re: Jakie przyprawy dajecie do zup?
Od: "Piotrek_P" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:2dos34kk66dl.etublixxo2t3$.dlg@40tude.net...
> Dnia 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas napisał(a):
>
> Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
U mnie kawałek kapuchy włoskiej zawsze jest, ale trzeba uważać z
proporcjami,
bo jak kiedyś miałem za duży kawałek kapuchy na ilość reszty wsadu to smak
rosołu nie był taki jak zwykle ;)
Do rosołu tylko sól i pieprz, i ewentualnie przyprawa w płynie na talerzu.
Poza tym ja robię dla jednego (co zostanie to na wywar na inne zupki), ale
uważam że najmniejszy garnek żeby wszystko co dobre dla rosołu to pojemność
co najmniej 3 litry.
PP
PS. Przepraszam XL że poszło najpierw na priv.
|