Data: 2012-11-15 07:44:18
Temat: Re: Jakie przyprawy dajecie do zup?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 15 Nov 2012 01:42:06 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-11-12 21:34, Piotrek_P pisze:
>
>>> Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
>>
>> U mnie kawałek kapuchy włoskiej zawsze jest, ale trzeba uważać z
>> proporcjami,
>> bo jak kiedyś miałem za duży kawałek kapuchy na ilość reszty wsadu to smak
>> rosołu nie był taki jak zwykle ;)
>
> A moja jedyna zupa z serkiem topionym, jaką w życiu popełniłam, składała
> się właśnie - oprócz rzeczowego serka
Co to jest "rzeczowy serek"? - ja znam rzeczony. Czyli
wymieniony/wspomniany wcześniej.
>> i wołowiny rosołowej (wyjętej z
>> rosołu bez kapuchy) - z wielkiego kawałka kapusty włoskiej, rosołowej
>> marchewki i brukselek :)
A woda jakaś tam była?
3-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|