Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
peer03.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media
.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
2.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Jogobella - pieczone jabłko
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <i2t21b$or8$1@inews.gazeta.pl> <i2u389$g9p$1@news.onet.pl>
<i2ufjk$3n0$1@inews.gazeta.pl> <i2ugr0$mhb$1@news.onet.pl>
Date: Sat, 31 Jul 2010 15:34:04 +0200
Message-ID: <1...@4...net>
Lines: 57
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.199.38
X-Trace: 1280583263 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 19167 79.185.199.38:50902
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:329012
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 30 Jul 2010 14:33:35 +0200, zenek napisał(a):
> W dniu 2010-07-30 14:12, lemonka pisze:
>>
>> Użytkownik "zenek" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:i2u389$g9p$1@news.onet.pl...
>>> W dniu 2010-07-30 01:14, vcore pisze:
>>>> Kto jeszcze nie próbował - polecam
>>>
>>>
>>> :):):)
>>> Dobrze ze nie widziales nigdy jak produkuje sie np polprodukty do
>>> jogurtow.
>>> Wyobraz sobie ze np facet zgarnia pestki po drylowaniu wisni z brudnej
>>> posadzki brudna lopata
>>
>> Takie rzeczy tylko w domowej produkcji. W fabryce to ekonomicznie i
>> energetycznie nieopłacalne.
>>
>>> i wrzuca do maszyny ktora wyciska ztego gowna ostatnie soki. I to jest
>>> baza do jogurtu wisniowego. O truskawkach nie wspomne bo wyzygac sie
>>> mozna.
>>
>> Ja chcę zobaczyć tę maszynę, która wyciska sok z pestek wiśni! Powiedz,
>> gdzie to można zobaczyć!!! Pliiiiiiiizzzzz!!!!
>
> Akurat tak sie sklada ze mojego kumpla stary zajmuje sie przetworstwem
> od wielu lat i przy okazji moglem zobaczyc wiele ciekawostek. Zapytam
> jak ta maszyna sie zwie i zapodam na grupe. Ona nie wyciska soku z
> pestek tylko z pozostalosci po drelowaniu z pestkami.
>
> Pracowalem tez kiedys u stoklosy w przetworni cipciokow jak zobaczycie w
> intermarche zaklad kozieglowy to wlasnie z tamtej przetworni. Pamietam
> jak miala przyjechac wizytacja z UNI HACCP zaklad lsnil jak dupcia
> niemowlaka a kury byly mordowane w super warunkach bo np nie wiecie tego
> ze taki cipciok cale zycie spedza w klatce metr na pol metra i dopiero
> przed smierciaz tej klatki jest wyciagany za nogi.
>
> Cala impreza musi sie odbywac w fiolecie bo kury tego swiatla nie widza
> dodatkowo musza byc wieszane spokojnie bez paniki wolno na chakach zeby
> nie byly zestresowane bo wtedy miesa jest lepsze.
>
> Jak tylko komisja wyjechala swiatlo sie zapalilo bo jak wieszac kury po
> ciemku.A tasma przyspieszyla 5 razy niejedna qra przed smiercia
> jak sie wyrywa dostanie wpierdol albo przed powieszeniem traci leb.
>
> Powiem wam jeszcze w tajemnicy ze piora sa wyrywane przez maszyne po
> zanurzeniu denata w goracym wosku.
>
> Kury ktore przyjezdzaly na ubojnie wygladaly jakby przyjechaly z obozu
> koncentracyjnego wyskubane zabiedzone brudne i smierdzace.
> Nastepnym razem kupcie cipcioka urolnika za troche wieksza kase ale
> bedziecie mieli pewnosc ze nie jest to mutant wykarmiony w obozie dla
> kur na gownie.
Wszystko dokładnie jak piszesz.
|