Data: 2007-05-07 13:54:09
Temat: Re: Jogurt?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1178545517.616673.116090@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
On 7 Maj, 14:01, Ikselka wrote:
> [...]
> słoiki np. po dżemie, byle małe. Ustawiam w szafce z podświetlanym dnem
> (mam taką nad zlewozmywakiem), w której jest ciepło od żarówki pod
> spodem - i zostawiam na 24 godziny. [...]
Chwila, chwila...
Sorry za te moje 3 grosze, ale czy tu nie ma błędu w sztuce?
Światło przecież pozbawia mleko pewnych mikroelementów;p
Czyż nie jest bezpieczniej podgrzać mleko do temp. 40 st. C, a po
wlaniu "zaczynu jogurtowego/kefirowego" przetrzymać je w lodówce
turystycznej (bez wsadu mrożącego działa jak termos) lub metodą
naszych babć, wsadzić pod pierzynę?
Babcie miały kuchnie, na których po obiedzie było do kolacji ciepło... W
ostateczności wkładały do ostygniętej "bradrury"...
|