Data: 2001-05-08 05:33:12
Temat: Re: KFC i twister
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dafi" <d...@s...pl> napisał w wiadomości
news:3af70ac9$1@news.astercity.net...
> >
> > Wniosek - zbojkotować to parszywe, sztuczne w 2000% jedzenie i NIE
> POZWALAĆ
> > tego jeść dzieciom!!!
> >
> > pozdrawia Was wróg wszelkich fast-foodów
> > Basia
> >
>
> Co masz na mysli mowiac ze jest sztuczne?
> Czy myslisz ze kupujac mieso na swoj obiadek w sklepie jest ono lepsze niz
> to na hamburgera? Niestety moze sie okazac ze gorsze swinstwo kupisz,
> siakies trzy razy rozmrozone, posypane konserwantami itp., niz to ktore ma
> wiadomy, zaplanowany obieg w McD.
Po pierwsze mięsa nie jadam, więc problemu ile razy było mrożone nie mam.
Jeśli chodzi o określenie sztuczne, to nie sugeruję, że zrobione jest z
plastiku, ale że ma mnóstwo chemicznych dodatków przedłużających świeżość,
powodujących,że w każdym miejscu na świecie to paskudztwo smakuje tak samo
bez względu z jakiego mięsa zrobiony kotlet czy z jakiego zboża bułka. Z
resztą te bułki niewiele mają wspólnego z normalnym pieczywem - to dmuchane
gąbki nafaszerowane m. in. środkami antypleśniowymi i całkowicie pozbawione
błonnika.
Właśnie brak błonnika w żywności typu fast-food, to jedna z przyczyn chorób
cywilizacyjnych współczesnego społeczeństwa.
Zostałam trochę źle zrozumiana, ktoś wcześniej sugerował nienawiść a to nie
tak, ja po prostu nie rozumiem ludzi, którzy na stałe mają wprowadzone do
swojego menu potrawy z takich lokali. Pewnie, że jak ktoś czasem coś tam
zje, to nie umrze z tego powodu, ale na dłuższą metę nie przysłuży się
samemu sobie.
Ludzie dziwią się, że z wiekiem przybywa im chorób a przecież sami przez
całe życie na to pracują.
pozdrawiam
Basia
|