Data: 2000-09-18 20:02:30
Temat: Re: KFC strikes back
Od: l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon)
Pokaż wszystkie nagłówki
"Andrzej" <l...@p...onet.pl> wrote:
>
>A sprawa nie jest wcale taka prosta !
Gdyby byla to przepis nie stanowil by pilnie strzezonej tajemnicy.
>Mniejsza o panierkę (chociaż to też ciekawe jak oni ją robią), problem w tym
>jak upiec kurze skrzydełko aby nie było surowe przy kości, soczyste no i
>chrupiące z wierzchu.
>
Po pierwsze mieso jest trzymane przez jakis czas w jakiejs zaprawie. IMHO
takie bejcowanie. Bejca w tym wypadku jest to czysta chemia a skald
substancji tez jest tajemnica. Do tego mieso jest pieczone (a raczej
smazone) w oleju pod wysokim cisnieniem.
Pozdrawiam.
Lechu
--
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | l...@S...PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820
|