Data: 2001-08-01 11:35:36
Temat: Re: Kabaczek
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Agnesz <a...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9k8pbr$jkn$...@n...tpi.pl...
> Kupiłam ostatnio dwa kabaczki średniej wielkości, przeszukałam wszystkie
> książki kucharskie i okazało się, że nie ma żadnego przepisu. Proszę
> powiedźcie co można z nimi zrobić bo się zepsują.
>
> Dzięki. Agnieszka
>
>
Cos w rodzaju leczo z kabaczka jest pycha:
kabaka w dużą kostkę
papryka w paski
kilka pomidorów bez skóry
kilka cząstek kalafiora (tak 1/4)
ze 6 parówek wiedeńskich w plasterki
W gar do duszenia albo głeboką patelnię wrzucić małe cząstki kalafiorka i
zalać małą ilościa wody, poddusić, dorzucić pomidory, kabaczka, posolić,
popieprzyć, wrzucic kawałek kostki rosołowej, poddusić, wrzucić paprykę, jak
będzie dobre to dodać mocno podsmażone parówki. Zajadać ze świeżym
pieczywem.
Pycha
Wkn
|