Data: 2007-12-30 17:03:39
Temat: Re: Kaczka - jak? aby było palce lizać
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Prekto" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:fl8j65$f37$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dziękuję bardzo za rady Ikselko.
>
> Kaczkę miałem ok 2.5 kg i piekłem ją 2,5 godziny, jabłka dałem do środka i
> na zewnątrz polałem jeszcze trochę kaczkę miodem i dodałem na górę masła.
>
> i muszę przyznać, że kaczka jak kaczka - ale kaczka razem z jabłkami -
> pychotka ;)
>
> Pozdrawiam,
> Prekto
>
> ps.
> tak mi zasmakowały te jabłka, że będę musiał zrobić sobie jabłka duszone z
> cynamonem i podawane na gorąco np. z lodami śmietankowymi ;))
Bardzo dobrze drób podczas pieczenia (pod koniec) smarować dobrą śmietaną -
pięknie się zarumieni chrupiącą skórką.
|