Data: 2010-11-23 09:46:58
Temat: Re: Kamień do wypieku pizzy
Od: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tue, 23 Nov 2010 10:01:37 +0100, MONI|<A napisał(a):
> Pizza upieczona na płaskim talerzu ceramiczny nieszkliwionym z kamionki lub
> z masy szamotowej - osiągniesz taki sam efekt.
A kamionka to nie jest zbyt gładka? Bo szamot to kojarzę, że porowaty i
wodę wchłonie, a kamionka chyba nie?
> Możesz rozejrzeć się po
> sklepach za talerzem z płaskim nieszkliwionym spodem lub znajdź na śląsku
> pracownie, która organizuje warsztaty ceramiczne, sam zrobisz sobie taki
> kamień - będziesz miał go w cenie warsztatów (w granicach 15 - 35 zł).
Ciekawa opcja ;)
> W poszukiwaniu ciekawych doznań możesz skusić sie też na upieczenie pizzy w
> szamotowej lub kamionkowej doniczce niezdobionej ;-), efekt ten sam.
Ciekawa opcja, ale to chyba musiałaby być doniczka na jakąś palmę, żeby dno
było dostatecznie duże... a to znów rodzi problem z możliwością
zmieszczenia tego naczynia w piekarniku (wysokość)... ;)
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|