Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Karmel Re: Karmel

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Karmel

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: "Władysław Łoś" <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Karmel
Date: Wed, 09 Dec 2009 09:39:49 +0100
Organization: Spes Ltd.
Lines: 19
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <hfl38b$vhj$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
<w...@n...onet.pl>
<hfnm9r$80n$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 193.84.182.24
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1260347988 27222 193.84.182.24 (9 Dec 2009 08:39:48 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 9 Dec 2009 08:39:48 +0000 (UTC)
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.5.3b3 (Intel Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325715
Ukryj nagłówki

In article <hfnm9r$80n$1@srv.cyf-kr.edu.pl>, Lila <H...@H...Com>
wrote:

> Władysław Łoś <w...@o...pl> napisał:
> > Ile ty tego cukru palisz na karmel? Zapewne też dodajesz wodę za
> > wcześnie, zanim cukier całkiem się skarmelizuje.
>
> Hm, tyle ile bylo w przepisie na pierniczki:
> "Z 10 dkg cukru zrobić karmel z
> odrobiną wody i połączyć go z miodem, tłuszczem i przyprawami."
> To jest przepis z tej grupy.
> Cukier jest juz płynny i ma kolor karmelu :-), to znaczy
> przezroczyto-brązowy kiedy dodaje wody,
> ale moze daję jej za dużo. Bo ten plyn wtedy zmienia mi sie w kluchę.

Nigdy się nie zastawiałem nad przepisem na karmel. Po prostu robiłem.
Zaraz spróbuję zrobić i opisać procedurę.

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.12 Władysław Łoś
09.12 Prawusek
09.12 JerzyN
10.12 Lila
14.12 Lila
14.12 Roman Rumpel
15.12 Lila
16.12 Roman Rumpel
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6