Data: 2014-11-08 16:23:28
Temat: Re: Karp
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 08 Nov 2014 16:07:43 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2014-11-08 o 15:20, XL pisze:
>> Dnia Sat, 08 Nov 2014 14:56:45 +0100, Trybun napisał(a):
>>
>>> Soczyste ale nie tłuste, co najlepiej widać po
>>> uwędzeniu.
>> O łał, nie ma to jak (mój) wędzony wigilijny karpik... Ślinka leci.
>
> Mniamka... Tylko że w tym roku przyjdzie mi karpia kupić w sklepie.
> Zaledwie jeden dał mi się w tym roku przechytrzyć na wędkę.
Na Wigilię to MŚK zwykle jakiegoś szczupaczka. Karpi jakoś nie łowi. To
kupuję. Do wędzenia najlepsze są karpiki kilogramowe - delikatność sama,
przesmaczne, rozpływają się w ustach....
|