Data: 2015-01-01 23:04:40
Temat: Re: Karp po Żydowsku
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 1 Jan 2015 13:10:27 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:69590921-7bf6-4ed9-a6f2-d98522188885@go
oglegroups.com...
>
>
> Aha !! Można też zakombinować z rodzynkami i wędzonymi śliwkami.
>
> *************************************
> Ja preferowałem właśnie rodzynki (uprzednio namoczone w koszernej śliwowicji
> :) ) oraz świeżo sparzone i drobno pokrajane migdały...
> noworocznie pozdrawiam
> Stefan
Nie wiem, co to niby za karp "po Żydowsku", bo to tradycyjny przepis kuchni
staropolskiej na karpia faszerowanego. Natomiast podziwu godne (he he) jest
to nabożne pisanie przymiotnika "żydowsku" z dużej litery :-D
|