Data: 2015-01-02 01:02:48
Temat: Re: Karp po Żydowsku
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 1 Jan 2015 23:04:40 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Thu, 1 Jan 2015 13:10:27 +0100, Stefan napisał(a):
>
>> Użytkownik napisał w wiadomości grup
>> dyskusyjnych:69590921-7bf6-4ed9-a6f2-d98522188885@go
oglegroups.com...
>>
>>
>> Aha !! Można też zakombinować z rodzynkami i wędzonymi śliwkami.
>>
>> *************************************
>> Ja preferowałem właśnie rodzynki (uprzednio namoczone w koszernej śliwowicji
>> :) ) oraz świeżo sparzone i drobno pokrajane migdały...
>> noworocznie pozdrawiam
>> Stefan
>
> Nie wiem, co to niby za karp "po Żydowsku", bo to tradycyjny przepis kuchni
> staropolskiej na karpia faszerowanego. Natomiast podziwu godne (he he) jest
> to nabożne pisanie przymiotnika "żydowsku" z dużej litery :-D
...natomiast karp po żydowsku jest tutaj:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art3837.html
|