Data: 2003-11-14 12:59:02
Temat: Re: Kawa grubo mielona
Od: "KasiaA" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
@(alenospamikmam).poczta.onet.pl <zgosiula\@(alenospamikmam).poczta.onet.pl>
napisał(a):
> > Czy kawa sprzedawana w naszych sklepach jest kawą drobno czy grubo
mieloną?
>
> Różna. Trzeba czytać to co jest napisane na opakowaniu ;-). Ja osobiście
> do parzenia w takim ustrojstwie używam lavazzy.
Ja pijam Davidoff - czarną. Szczerze mówiąc nigdy nie czytałam opakowań z
kawy, w każdym razie nie zwracałam uwagi czy jest informacja o rodzaju
zmielenia. O nie, czasami widziałam, że kawa jest drobno mielona. Czyli jak
nic nie jest napisane to jest ona zmielona grubo?
> > W końcu nauczyłam się posługiwac spieniaczem do mleka i mleko mi sie
ubija
> > jak należy, teraz przyszła ochota na parzenie kawy bez fusów.
>
> A próbowałaś ubijać kiedyś mleko skondensowane? Pychota :-).
Ubijałam zwykłe mleko. A mleko skondensowane musi być zimne?
>
> > A czy ktoś używa takich kafeterii i mogłby się podzielić spostrzeżeniami
czy
> > warto?
> > http://www.fide.pl/bodum/1543/196/
>
> Podobne do mojego: http://www.fide.pl/bodum/1792/196/.
Ten też mi się podoba. A jakiej pojemności warto kupić? Litrowy, taki jest z
Ikei wydaje mi się zbyt duży.
Kasia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|