Data: 2004-12-12 10:35:05
Temat: Re: Kebab
Od: "mustela" <m...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Crimson wrote:
> > W warunkach blokoeych.
> > Jak zrobić ?
To raczej kebabem nie smakowało, nie było najwazniejszej rzeczy ;)
Potrzeba nam mięso, plastry tłustawej wieprzowiny, albo drób (mieso z uda jest
oki)
Mięso dla potrzeby kroimy w szerokie plastry i zasypujemy przyprawą "gyros" to
własnie ona nadaje kebabowy smak.
Mięcho nadziewamy na rożno (ja mam takie poziome w piekarniku) dość ściśle, z
wierzchu posypujemy przyprawą jeżeli jest jej mało (nie solimy, nie pieprzymy,
tylko gyrosem!)
Ja wstawiałam mięso na 200 stopni, czas pieczenia rózny, zależy od mięsa,
całość ma być z wierzchu dość mocno spieczona, tą warstwe trzeba odkroić i
włożyć całość ponownie do przypieczenia.
Wyszło identyczne jak kupne, z ta róznicą, ze wiem z czego było robione :D
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|