Data: 2017-11-28 16:04:32
Temat: Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?
Od: Trybun <c...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-11-27 o 18:08, Ziggi pisze:
> On 2017-11-27, Trybun wrote:
>> No pewnie że nie jest - to zagęszczenie to " modyfikowana genetycznie
>> skrobia kukurydziana". Zasadniczo za tym sosem nie przepadam. Jednak
>> kiedyś z ciekawości po wywiadzie medialno-kuchennego celebryty w TV
>> postanowiłem poszukać takiego jak on polecał, czyli bez konserwantów i o
>> dużej zawartości masy pomidorowej. I niestety, różnica tylko w
>> opakowaniach i cenie - każdy bez wyjątku to sztuczniak. Zresztą nie
>> trzeba czytać etykiety - normalny koncentrat po otwarciu zaczyna
>> pleśnieć już po 2-3 dniach, na keczupie nie widać śladów pleśni nawet po
>> roku.
>>
> Jakby tak patrzec to by wszystko trzeba bylo robic w domu.
> Dzisiaj juz niestety nawet produkty sprzed 20 lat to nie to samo co
> kiedys bo ma byc tanio jak tylko sie da a niestety na robienie ketchupu,
> majonezu, masla czasu brak.
>
> --
> Ziggy
Czas to jedno, drugie to brak również półproduktów dobrej jakości.
Zupełnie inaczej smakuje gęś pasąca się na łące a inaczej pasiona paszą,
to samo dotyczy krówek - mleko paszowej inaczej smakuje niż od tej łąkowej.
|