Data: 2003-07-30 23:34:34
Temat: Re: Kielbasa w piwie
Od: "dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Poziomka" <p...@e...com> napisał w wiadomości
news:bg9h4u$4e0$1@atlantis.news.tpi.pl...
Marcin Berdyszak ma w swym dorobku prace, w których urządzenia
> mechaniczne wykorzystywane są do nadmuchiwania sztucznych bananów.
A co Ty sie tych bananow czepilas, jak rzep psiego ogona?
> Przelykajac kesy kielbasy i wczytujac sie w tresc artykulu doszukalam sie
w
> nim kilku niescislosci
jakich?
> Kielbasa w piwie (przepis normalny):
a jaki jest nienormalny?
> 1/2 kg bialej kielbasy
> 3 szklanki piwa jasnego, piwa, nie popluczyn
co nazywasz popluczynami, a co piwem?
> 2 lyzki maki
mozna mniej
> 4 lyzki masla
tez mniej proponuje, 3 plaskie maks
przyprawa do zup
jesli Ci smakuje, nie ma sprawy, dla mnie nieszczegolne, ss lepsiej
> Wylowic cebule i czosnek (technika dowolna, byle skuteczna). Zmiazdzyc to.
Zgadzam sie
> Zrobic zasmazke (maslo+ maka), dodac zmiazdzona cebule z czosnkiem,
pieprz,
i zalac to wszystko piwem. Podgrzac.
> Kielbase w tym czasie pokroic w grube plastry.
Wole takie srednie
Na koniec zalac ja sosem
> piwnym.
Jasne:-)
Serdecznosci
Dorota
> Poziomka
|