Data: 2013-04-11 18:50:37
Temat: Re: Kiełbasa z łososia
Od: Zansibar <c...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-11 16:31, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 11 Apr 2013 09:05:47 +0200, Zansibar napisał(a):
>
>> W dniu 2013-04-11 00:37, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 11 Apr 2013 00:12:24 +0200, Marsjasz napisał(a):
>>>
>>>
>> Pewnie chodziło Ci o "suchy, w/na lodzie" ;-)
>> Bo suchy lód to zwyczajowa nazwa zestalonego dwutlenku węgla, więc
>> temperaturę miałby ... około -78 st C ;-)
>> Pozdrawiam Zanzibar
>
> To suchy lód jak najbardziej, nic innego to nie jest, wiem co to jest suchy
> lód. Zamawiałam parę razy mięso jagnięce mrożone - przywoził kurier, mięso
> było w kartonie z suchym lodem. Mąż pokazywał dzieciom, jak tego "lodu" na
> sucho ubywa.
>
> I źle myślisz - rybka na suchym lodzie NIE MA -78.
>
To tym razem się z Tobą niezgodzę ;-)
Może ryba w suchym lodzie nie ma -78 st C, ale na pewno jest zamrożona.
A jak nie jest to znaczy, że opakowanie nie nadaje się do przewożenia
zamrożonych rzeczy!
Jak do przychodzą do sąsiedniego labu odczynniki w styropianowych
pudłach z suchym lodem, to są zmrożone na kość, mimo, że czasem
przysyłają im roztwory glicerolu ;-)
Zanzi
|