Data: 2013-04-11 14:31:10
Temat: Re: Kiełbasa z łososia
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 11 Apr 2013 09:05:47 +0200, Zansibar napisał(a):
> W dniu 2013-04-11 00:37, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 11 Apr 2013 00:12:24 +0200, Marsjasz napisał(a):
>>
>>> W dniu 2013-04-10 13:12, Ikselka pisze:
>>>
>>>>
>>>> Dobrze mówisz. Jak już, to lepiej kupić filety z surowego łososia...
>>> oj pewnie ze tak ale gdzie kupic swiezego surowego lososia bo ten co byl
>>> wczesniej mrozony nie bardzo mnie przekonuje...
>>> mozna zlapac samemu ale jak sie mieszka w miescie i nienadmorskim -
>>> trudno :(
>>> a tatara z lososia czy kielbase lososiowa zrobic niezwykle latwo pod
>>> warunkiem ze sie posiada swieza rybe (wystaczy sol i ryba + dodatki
>>> jakie lubimy)...
>>> pozdrawiam
>>> Marsjasz
>>
>> W Makro. W suchym lodzie to nie mrożony.
>>
> Pewnie chodziło Ci o "suchy, w/na lodzie" ;-)
> Bo suchy lód to zwyczajowa nazwa zestalonego dwutlenku węgla, więc
> temperaturę miałby ... około -78 st C ;-)
> Pozdrawiam Zanzibar
To suchy lód jak najbardziej, nic innego to nie jest, wiem co to jest suchy
lód. Zamawiałam parę razy mięso jagnięce mrożone - przywoził kurier, mięso
było w kartonie z suchym lodem. Mąż pokazywał dzieciom, jak tego "lodu" na
sucho ubywa.
I źle myślisz - rybka na suchym lodzie NIE MA -78.
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|