Data: 2013-04-11 07:05:47
Temat: Re: Kiełbasa z łososia
Od: Zansibar <c...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-11 00:37, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 11 Apr 2013 00:12:24 +0200, Marsjasz napisał(a):
>
>> W dniu 2013-04-10 13:12, Ikselka pisze:
>>
>>>
>>> Dobrze mówisz. Jak już, to lepiej kupić filety z surowego łososia...
>> oj pewnie ze tak ale gdzie kupic swiezego surowego lososia bo ten co byl
>> wczesniej mrozony nie bardzo mnie przekonuje...
>> mozna zlapac samemu ale jak sie mieszka w miescie i nienadmorskim -
>> trudno :(
>> a tatara z lososia czy kielbase lososiowa zrobic niezwykle latwo pod
>> warunkiem ze sie posiada swieza rybe (wystaczy sol i ryba + dodatki
>> jakie lubimy)...
>> pozdrawiam
>> Marsjasz
>
> W Makro. W suchym lodzie to nie mrożony.
>
Pewnie chodziło Ci o "suchy, w/na lodzie" ;-)
Bo suchy lód to zwyczajowa nazwa zestalonego dwutlenku węgla, więc
temperaturę miałby ... około -78 st C ;-)
Pozdrawiam Zanzibar
|