Data: 2003-02-28 10:18:25
Temat: Re: Kielki soji
Od: "Ana" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@c...uni.torun.pl> napisał w wiadomości
news:b3naak$kig$1@flis.man.torun.pl...
> Witam wszystkich czytelnikow !
>
> Nabylem kilka dni temu naczynie do kielkowania, wysialem zolta soje,
> Minely 4 dni od wysiania. Instrukcja twierdzi ze po takiem czasie
> sa do jedzenia. Maja korzonki dlugosci 1 cm. Niestety sa twarde.
> Gdzies czytalem ze trzeba je przed spozyciem przegotowac,
> gdzie indziej pisali, ze nie trzeba.
> Czy ktos z Was ma doswiadczenie w hodowli kielkow soji.
>
> Marek S.
***
W hodowli nie mam, ale w jedzeniu i owszem. Na surowo rzeczywiscie sa
twarde, ale np moim dzieciakom smakuja. A do salatek ja je przelewam
wrzatkiem i sa lepsze.
Pozdrawiam
AniaK
|